Verscholen tussen hagen op Begraafplaats Essenhof in Dordrecht, een oase met hoge oude bomen en omgeven door water, vind je de TussenTijdTuin. Een plek, een tuin, om in rond te dwalen, te verpozen, te rouwen en tot rust te komen. Verhalen, bloemen, vogels, insecten, vlinders, herinneringen en verdriet: het is er allemaal.

 

De DochtersTuin is een belangrijk onderdeel van de TussenTijdTuin: een groeiende en bloeiende ode aan de Dochters van Dordrecht, 120 vrouwen die voor de stad belangrijk zijn en de lijst blijft groeien.

Elke Dochter is door ons met zorg symbolisch gekoppeld aan een bloem. Nel Snouck-Hurgronje bijv. kreeg boekweit: zij was de allereerste bibliothecaris van de eerste openbare Bibliotheek in Nederland. Zij wijdde haar leven aan boeken. Verzetsstrijders vind je er, kunstenaars, schrijvers, politici, idealistische ondernemers... Onder Dochterstuin wordt verwezen naar hun levensverhalen. In de DochtersTuin staan bordjes met een korte uitleg.

De TussenTijdTuin herbergt ook de PlukTuin. Daar mag een klein bosje worden geplukt van maximaal 5 stelen, voor bij het graf van een geliefde.

 

Paadjes zijn gelegd met stukken marmer en graniet. Afgeschreven grafzerken krijgen zo een tweede bestemming en blijven op het grondgebied. We gebruiken gif noch kunstmest en zaaien ook velden met voer voor insecten!
 

plattegrond stip.png
dochters stip.png
PLUKTU~1.PNG