top of page

Verscholen tussen hagen op Begraafplaats Essenhof in Dordrecht, een oase vol oude bomen en omgeven door water, vind je de TussenTijdTuin. Een plek om rond te dwalen, te kijken, te luisteren, te rouwen en tot rust te komen. Bloemen, vogels, insecten, vlinders; herinneringen, verhalen en verdriet: het is er allemaal.

 

De DochtersTuin is het hart van de TussenTijdTuin: een groeiende ode aan Dochters van Dordrecht, 120 vrouwen die voor de stad belangrijk zijn of zijn geweest. Medici, kunstenaars, schrijvers, politici, verzetsstrijders, idealisti-sche ondernemers: elke dochter is symbolisch en met zorg verbonden aan een bloem. Bijv. boekweit voor Nel Snouck-Hurgronje, haar leven wijdde ze aan boeken. Zij was de allereerste bibliothecaris van de eerste Nederlandse Openbare Bibliotheek. Onder Dochterstuin vind je alle levensverhalen. En pluk in de PlukTuin nog een paar bloemen voor een geliefde overledene.

 

Paadjes zijn gelegd met stukken marmer en graniet van afgeschreven grafzerken. Zo kregen die een tweede bestemming. We gebruiken gif noch kunstmest en laten de natuur deels haar gang gaan; beter voor beestjes en dus voor ons! Met groet van de tuinders, Geerten Ten Bosch & Marleen Oud
 

plattegrond stip.png
dochters stip.png
pluktuin-stip-navigatie_edited.png
bottom of page