plattegrond stip.png
lievelingsbloem_edited.png

Tussen hagen, op Begraafplaats Essenhof in Dordrecht, een oase met hoge, oude bomen en omgeven door water, vind je de TussenTijdTuin. Een plek, een tuin, om in rond te dwalen, te verpozen, te rouwen en tot rust te komen. Verhalen, bloemen, vogels, insecten, vlinders, herinneringen en verdriet: het is hier allemaal aanwezig.

 

De DochtersTuin is een belangrijk onderdeel van de TussenTijdTuin: een groeiende en bloeiende ode aan de Dochters van Dordrecht, vrouwen die voor de stad belangrijk zijn of zijn geweest (120 en de lijst blijft groeien). Elke Dochter is met zorg en symbolisch gekoppeld aan een bloem. Nel Snouck-Hurgronje bijv. kreeg boekweit: zij was de allereerste bibliothecaris van de eerste openbare Bibliotheek in Nederland. Verder vind je er verzetsstrijders, kunstenaars, schrijvers, politici, idealistische ondernemers... Onder Dochters wordt verwezen naar hun levensverhalen. In de Dochterstuin staan bordjes met een korte uitleg. In dit stuk van de tuin mag niet geplukt!

Paadjes zijn gelegd met stukken marmer en graniet. Afgeschreven grafzerken krijgen zo een volgende bestemming

en blijven op het grondgebied. Er wordt gif noch kunstmest gebruikt en begoten met sloot- of regenwater.

De TussenTijdTuin herbergt ook insectenvriendelijke plukvelden. Daar mag je een klein bosje plukken, enkele stelen, voor bij het graf van een geliefde of als souvenir aan je komst naar de tuin.

 

 

dochters stip.png
contact stip.png