top of page

Verscholen tussen hagen op Begraafplaats Essenhof in Dordrecht, een oase vol oude bomen en omgeven door water, vind je de TussenTijdTuin. Een plek, een tuin, om in rond te dwalen, te verpozen, te rouwen en tot rust te komen. Verhalen, bloemen, vogels, insecten, vlinders, herinneringen en verdriet: het is er allemaal.

 

De DochtersTuin is het kloppende hart van de TussenTijdTuin: een groene, groeiende ode aan Dochters van Dordrecht, bijna 120 vrouwen die voor de stad belangrijk zijn of zijn geweest. Elke Dochter is symbolisch en met zorg gekoppeld aan een bloem. Boekweit bijv. voor Nel Snouck-Hurgronje: zij was de allereerste bibliothecaris van de eerste openbare Bibliotheek in Nederland en wijdde haar leven aan boeken. Je vindt er medici en politici, verzetsstrijders, kunstenaars, schrijvers, idealistische ondernemers... Zie Dochterstuin voor hun levensverhalen. In de DochtersTuin staan bordjes met een korte uitleg. In de PlukTuin mag je een bosje bloemen plukken voor bij het graf van een geliefde, mits er bloemen zijn. De droogte speelde ons parten deze zomer.

 

Paadjes zijn gelegd met stukken marmer en graniet. Afgeschreven grafzerken krijgen zo een tweede bestemming en blijven op het grondgebied. We gebruiken gif noch kunstmest en zaaien ook velden met voer voor insecten.

Groet van de tuinders, Geerten Ten Bosch en Marleen Oud
 

plattegrond stip.png
dochters stip.png
pluktuin-stip-navigatie_edited.png
bottom of page